Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
WP130 (św. Wincentego 85)
(2)
Autor
Bays Jan Chozen (1945- )
(2)
Kabat-Zinn Jon (1944- )
(1)
Kowalska Agnieszka (tłumacz)
(1)
Wojtasik Andrzej
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Samokontrola
(2)
Głód
(1)
Higiena psychiczna
(1)
Jedzenie (czynność)
(1)
Mindfulness
(1)
Praktyka uważności
(1)
Samopoznanie
(1)
Łakomstwo
(1)
Gatunek
Poradnik
(2)
Dziedzina i ujęcie
Rozwój osobisty
(2)
Medycyna i zdrowie
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
(Mindfulness (Uważność) : żyj tu i teraz)
Na okładce podtytuł: proste i przyjemne codzienne ćwiczenia, by żyć pełniej, spokojniej i radośniej.
Znana nauczycielka buddyzmu zen i lekarka pokazuje, co robić, by wprowadzić uważność (mindfulness) do codzienności Jak wytrenować dzikiego słonia Proste i przyjemne codzienne ćwiczenia, by żyć pełniej, spokojniej i radośniejJan Chozen Bays przygotowała zestaw prostych ćwiczeń, by pomóc rozwijać uważność podczas zwyczajnych, codziennych zajęć. Wystarczy inaczej do nich podejść. Na przykład: wziąć trzy głębokie oddechy przed odebraniem telefonu, w ciągu dnia korygować postawę ciała, jeść uważnie, zamiast tylko jeść... Każde ćwiczenie uzupełniają cenne wskazówki, jak o nim codziennie pamiętać. "Znakomity zbiór prostych, a jednocześnie inspirujących i cennych ćwiczeń uważności. To bardzo pożyteczna lektura dla każdego,kto chce przeżyć swoje życie w całej jego dostępnej pełni". Marek Jaros, Prezes Kliniki Stresu w Warszawie
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 18878 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Mindfulness (Uważność) : żyj tu i teraz)
Nazwa autora przedmowy na okładce. Na okładce podtytuł: odkryj zdrowy i radosny związek z jedzeniem!
Bibliografia, netografia na stronach 246-[248].
Uważność w jedzeniu. Odkryj zdrowy i radosny związek z jedzeniem!Na podstawie najnowszych badań naukowych i własnej praktyki Jan Chozen Bays pokazuje, jak uważność może zmienić nasz stosunek do jedzenia, jego rolę w naszym życiu oraz pomóc rozwiązać wiele problemówdotyczących nie tylko jedzenia. Uważność w jedzeniu to sztuka pełnego skupienia się na smakach,zapachach, formach, myślach i uczuciach, które towarzyszą posiłkowi. Wtedy można odkryć, że jedzenie to wielka przyjemność. Niezależnie od tego, czy masz nadwagę, cierpisz na zaburzenia układu pokarmowego czy chcesz po prostu czerpać więcej radości z życia, ta książka ci pomoże.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 18879 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej